В Германия: Старите правила за отношенията между западните съюзници не важат

В Германия: Старите правила за отношенията между западните съюзници не важат
A A+ A++ A

Няма смисъл западните съюзници на САЩ да се опитват да разберат президента Доналд Тръмп, каза германският външен министър Хайко Маас в интервю, публикувано днес в италианския вестник "Кориере дела сера" и цитирано от ДПА.

Така Маас отговори на въпрос относно шокиращия начин, по който Тръмп се отказа от подписа си под общата декларация след срещата на лидерите на Г-7 в Канада.

"Честно казано, не съм сигурен дали трябва изобщо да си правим труда да разбираме какво Тръмп или някой друг прави. Важното е да направим правилните изводи", каза Маас.

"Това се отнася не само за Европа, но и за целия Запад, включително и за Атлантическия алианс (НАТО). Аз не бих казал, че Западът вече не съществува, а по-скоро, че той ще се ръководи от различни правила, - посочи германският топдипломат. - Някои неща, които не сме поставяли под въпрос - особено това, че САЩ ще гарантират цялостната сигурност в Европа, вече просто не важат."

Маас даде интервюто си преди срещата в понеделник в Берлин между канцлерката Ангела Меркел и новия италиански премиер Джузепе Конти, оглавил правителството на популистката коалиция.

Външният министър каза, че симпатизира на Италия, когато тя се оплаква от недостатъчна помощ от главните играчи в ЕС относно мигрантската вълна и добави, че Германия трябва повече да се вслушва в партньорите си.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"