БСП внася вота на недоверие към кабинета в сряда

БСП внася вота на недоверие към кабинета в сряда
A A+ A++ A

БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда, заяви в предаването "Седмицата" по Дарик депутатът от левицата Иван Иванов. Социалистите обявиха тази седмица намерението си да искат вот на недоверие към кабинета в сферата на сигурността. „Случващото се в страната не трябва да се прикрива, като с параван, от европредседателството. То не би трябвало да е прах в очите на хората за неуспехите на управлението, които не са малко. Един от най-проблемните сектори у нас е „Сигурност”, категоричен бе Иван Иванов.

Депутатът припомни, че приетият по времето на Пламен Орешарски нов закон за МВР е преправян после 19 пъти, но въпреки това работи. „Ние обявихме, че това е наша инициатива и вотът ще бъде внесен с подписите на народните представители от БСП. Аз съм сигурен, че Цветан Цветанов ще бъде изненадан от подкрепата, която ще получим на вота”, добави той.

„БСП винаги е подкрепяла диалога между България и Македония. Убедени сме, че трябва да се стигне до развръзка в преговорите между Ципрас и Заев. Името Северна Македония съдържа в себе си географско понятие. Ако това име остане, България трябва да има ясна и категорична позиция за гаранции срещу териториални претенции”, каза Иван Иванов.

Народният представител заяви, че левицата има много позитивно отношение към законопроекта за хората с увреждания, внесен от омбудстмана Мая Манолова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »