Министърът на туризма на Израел на посещение в България

Министърът на туризма на Израел на посещение в България
Туризмът е мост към мира, разбирателството и диалога между народите и има способност да засили отношенията ни с българския народ и правителството на България, заявява Стас Мисежников. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на туризма на Държавата Израел Стас Мисeжников ще се срещне с българската еврейска общност в Централната софийска синагога

Стас Мисежников е в България начело на седемчленната делегация от туристическия бизнес по покана на министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България Делян Добрев.

Предвидени са още срещи с премиера, президента, кметовете на Бургас и Варна.

Според вестник „Джерузалем пост“, цитиран от „Дневник“, министър Стас Мисежников е заявил, че когато тероризмът е удрял Израел в миналото, различни държави са съветвали гражданите си да се въздържат от пътуване до тази страна.

Израелската реакция обаче винаги е била, че „тероризмът не признава граници“ и не прави разлика между националността на жертвите.

Посещението му идва след терористичната атака срещу автобус с израелски туристи на 18 юли в Бургас, която отне живота на шестима невинни.

„Въпреки цялата мъка и тревоги, не можем да си позволим да отстъпим или да се предадем. Тероризмът няма да прекъсне начина ни на живот и да спре желанията ни. Туризмът е мост към мира, разбирателството и диалога между народите и има способност да засили отношенията ни с българския народ и правителството на България“, заявява Стас Мисежников.

Израелският министър на туризма ще посети още основните хотели и туристически места, популярни сред израелците.

#Трагедия в Бургас #терористична атака #Израел #израелски туристи #Бургас #летище #Стас Мисежников #туризъм #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"