БДЖ уж нямат локомотиви, а продават 50 накуп

БДЖ уж нямат локомотиви, а продават 50 накуп
A A+ A++ A

Нов прелюбопитен търг с тайно наддаване обявиха "БДЖ-Товарни превози". Компанията, която постоянно се оплаква от недостиг на локомотиви обяви за продан цели 50 плюс един вагон-отоплител.

 

Всяко от превозните средства е в отделен лот, а цените им са доста атрактивни, въпреки че машините трябва да бъдат ремонтирани.

Предлаганите за продан локомотиви са електрически, дизелови и маневрени и са произведени в Чехия и Румъния. Началните им цени са между 78 000 и около 200 000 лева за най-запазените. Очаква се частните жп превозвачи да са особено активни на търга и няколко компании да си напазаруват изгодно подвижен състав от БДЖ. До наддаване едва ли ще се стигне, тъй като повечето компании ще играят за различни машини.

Очаква се за чешките "Шкода" да има интерес от фирмата превозвач на енергийния бос Христо Ковачки ТБД, които вече се снабдиха с доста такива машини от съсипаната държавна компания, стегнаха ги и сега работят много ефективно. За румънските локомотиви също ще има за всекиго по нещо. 

Жп експерти, с които OFFNews се консултира, са категорични, че ремонтът на всяка от машините не струва повече от 100 000 лева, а след като са реновирани цената им автоматично ще скочи над 1 милион евро. Така инвестицията излиза много изгодна за купувачите.

Търгът ше се проведе на 26 юни в сградата на “БДЖ - Товарни превози” ЕООД в град София, ул. “Иван Вазов” № 3.

Депозитът за участие e в размер на 50% от началната тръжна цена за съответния лот и трябва да бъде внесен по банков път.

За непродадените на тази дата локомотиви ще има повторен търг, който ще е на 3-и юли.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"