Сингапур спечели 5.3 млн. долара само от журналистите, отразявали Тръмп и Ким

Сингапур спечели 5.3 млн. долара само от журналистите, отразявали Тръмп и Ким
A A+ A++ A

Сингапур е спечелил 5.3 милиона долара само от журналистите, отразявали срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи БТА.

 

4 000 журналисти са отразявали срещата. Те са останали по три дни и са похарчили средно по 449 долара дневно, включително за нощувка, храна, транспорт и т.н.

Вероятно разходите на американската делегация са били много по-големи "поради спецификата на работата ѝ по подготвяне на визитата на Тръмп, както и на самата среща", обяснява Майкъл Чиам от института "Нги Ан Политекник".

Сингапурската компания "Мелтуотър", която прави оценки на медийната ефективност, включително рекламния пазар и работата на социалните мрежи, прогнозира, че приходите на Сингапур от срещата ще възлизат на не по-малко от 524 млн. долара.

По-рано сингапурските власти съобщиха, че разходите за срещата са били от около 15 млн. долара, а половината са похарчени за гарантиране на сигурността. Други 3,7 милиона долара отишли за организацията и обслужването на международния пресцентър. За какво са били изразходвани още примерно 3,7 милиона долара правителството не говори, отбелязва агенцията. Експерти предполагат, че тези пари са отишли за покриване на престоя на севернокорейската делегация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »