Може да разкрият директен полет между България и Китай

Може да разкрият директен полет между България и Китай
Иво Маринов подчерта, че през последните месеци се наблюдава засилен инвеститорски интерес на китайски компании към България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евентуалното разкриване на директен полет между България и Китай ще се отрази положително върху туризма и върху двустранните бизнес контакти между двете държави.

Това обсъждаха в петък заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и китайската делегация от автономен район Вътрешна Монголия, водена от Джан Шу Дъ, главен инженер на комисията за икономика и информационни технологии на провинцията, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката (МИЕТ).

Други теми на разговор между представителите на България и Китай бяха потенциала за сътрудничество в областта на ВЕИ, млекопроизводството, винопроизводството и земеделието.

На срещата се стигна до заключението, че евентуалното разкриване на директна самолетна линия между България и Китай ще се отрази положително както върху туризма, така и върху двустранните бизнес контакти между двете страни.

През последните месеци се наблюдава засилен инвеститорски интерес на китайски компании към България.

От МИЕТ подчертаха, че това се дължи както на стабилната бизнес среда и проинвестиционното законодателство, така и на потенциала и предимствата на България като входна врата към пазара на ЕС.

Българската политика в областта на ВЕИ проектите акцентира върху балансираното навлизане на възобновяемите енергийни източници на пазара при приемливи за обществото цени, обясни Иво Маринов.

По думите му в България има благоприятни условия за производство на електричество от геотермална енергия и от биомаса.

Интерес за страната представляват и проектите за въвеждане на когенерация в топлоцентралите и производството на фотоволтаични панели, каза още зам.-министърът.

Производството на електромобили и изграждането на „интелигентни мрежи" също бяха включени във възможните области за двустранно сътрудничество между България и Вътрешна Монголия.

#Китай #България #Иво Маринов #заместник-министър на икономиката #енергетиката и туризма #Министерство на икономиката #МИЕТ #полет #ВЕИ #възобновяеми енергийни източници #земеделието #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »