Модернизацията на Българската армия е закъснял процес, призна Каракачанов

Модернизацията на Българската армия е закъснял процес, призна Каракачанов
A A+ A++ A

Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и то с много години. Това коментира в 24 авиобаза - Крумово министърът на отбраната Красимир Каракачанов слединцидента с военния вертолет Ми-17, при който загинаха двама пилоти.
 
Според него "много политици дрънкаха глупости и все още има такива, които говорят, че не ни трябва армия, не ни трябват средства за ново и модерно въоръжение и за ремонт на съществуващата техника". Той е категоричен, че освен за превъоръжаване са необходими и средства за поддръжка на наличната техника, която носи и дежурствата, която изпълнява и задачите.
 
Хеликоптерът Ми-17, който вчера аварира, е една от машините, които трябва да бъдат поддържани. Те са годни, здрави, но трябва да се отделят необходимите средства за поддръжката им, каза още министърът.

Около 20.30 ч. снощи, при изпълнение на тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа,вертолет Ми-17, с борден номер 417, катастрофира в района на авиобаза Крумово. При инцидента загинаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а бордният техник - офицерски кандидат Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"