„Галъп": 54% от българите не планират да почиват това лято

„Галъп": 54% от българите не планират да почиват това лято
A A+ A++ A

4% от българите не планират да почиват това лято, 44% пък казват, че планират. Останалите твърдят, че още не знаят. Това показва допитване на „Галъп интернешънъл“ съвместно с Борда по туризъм. То е направено между 13-ти и 17-ти април и 1-ви и 5-ти юни с по 1000 респонденти.

В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от заявилите, че ще почиват. За море в чужбина пък мислят 36% от онези, които планират почивка.

26% от възнамеряващите да почиват пък казват „планина в България“. Останалите споменават всякакви форми на културен, СПА и друг туризъм.

Средният брой дни планирана почивка е 10. Повечето българи обаче не искат или не могат да слеят всичките дни почивка.

Средните подготвени пари за лятна почивка пък са 1557 лв. 

Ясно е, че лятната почивката остава достояние на по-малка част от българите. По ред причини предпочитано остава Черно море.

В отговорите „на море в чужбина” вероятно пък се оглежда най-вече Бяло море.

По повод текущата дискусия относно преместваеми обекти, мнозинство от 78% не приемат идеята за спешни промени в законите. 19% пък я приемат. Останалите се колебаят.

Според 74% от анкетираните предложението премахването на обекти на плажа, като се ползва тежка техника, да се състои пред юни месец, като сезонът вече е започнал, ще се отрази негативно. 6% са на обратното мнение. За 18% няма да има особен ефект. Останалите не могат да преценят.

Очевидно е, че хората у нас искат повече правила и законност, като в същото време не се създават допълнителни проблеми за почиващите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"