Еврофорум в София приема декларация срещу незаконния улов в Черно море

Еврофорум в София приема декларация срещу незаконния улов в Черно море
pixabay.com
A A+ A++ A

Днес от 09:15ч. в София Хотел Балкан комисарят отговарящ за околна среда, морско дело и рибарство КарменуВела ще участва в откриването на конференция на високо равнище за риболова и аквакултурите в Черно море, заедно с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. В събитието ще се включат министри и заместник-министри на земеделието от страните в Черноморския регион, в това число и на страни извън ЕС.

Организатори на конференцията са Министерството на земеделието, храните и горите на Република България и Генералната комисия по рибарство за Средиземно море в рамките на Световната организация по храни и земеделие ФАО към ООН, която има правомощия и по отношение на Черно море.

От 12:00ч. е предвидено подписване на съвместна декларация за нелегалния, недеклариран и нерегламентиран улов, с която страните от Черноморския регион ще потвърдят своята готовност за съвместни усилия за подобряване на контрола и по-надеждно запазване на неговите природни ресурси.Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?