Родители не искат задължителни ваксини за децата си

Родители не искат задължителни ваксини за децата си
Pixabay
A A+ A++ A

Родители от цялата страна поискаха законови промени, с които ваксинацията на децата да стане пожелателна, а не задължителна. Те настояха и за създаване на фонд за деца, пострадали от ваксини, предаде БНТ.

Поставянето на ваксини е пожелателно в много страни от Европейския съюз. Протестиращите днес родители поискаха промени в тази посока и в родното законодателство. Един от тях беше Младен Алексиев – баща на дете с тежки здравословни проблеми, които според него са в следствие на прием на ваксината „Пентаксим“. Алексиев поиска родителите да получават подробна информация за съставките във ваксините, а децата да се имунизират само след направата на пълни изследвания.

Родителите заявиха, че ако има дори 1% вероятност ваксинацията да причини влошаване в здравословното или психическо състояние на детето, тя не бива да бъде задължителна.

Протестиращите родители заявиха, че не се обявяват против ваксините като цяло. Поискаха обаче броят им да се намали, ваксините да са единични и да се следи стриктно за добавените вещества в тях.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »