Григор Димитров без малко на финал

Григор Димитров без малко на финал
Както можеше и да се очаква, според класирането на двамата тенисисти в световната ранглиста, двубоят бе много равностоен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Малко не достигна на Григор Димитров да се класира на първия си финал на турнир на АТП (Асоциацията на професионалните тенисисти).

В Гщаад (Швейцария) българинът игра третия полуфинал от такова високо ниво в кариерата си и втори пореден, но отстъпи след два тайбрека със 6:7 (3), 6:7 (5) на бразилеца Томас Белучи, предаде бТВ.

Както можеше и да се очаква, според класирането на двамата тенисисти в световната ранглиста (Белучи е 60-и, Димитров – 61-ви), двубоят бе много равностоен, като никой нямаше някакъв сериозен превес дори и в отделни епизоди на мача, който заради прекъсвания заради дъжд се проточи почти три часа.

Срещата започна лошо за българина и още в първия гейм той допусна пробив. Димитров обаче показа характер и още в следващия гейм върна пробива и изравни за 1:1.

Оттук нататък, с изключение на 12-ия гейм, в който Белучи се поизпоти, двамата съперници нямаха особени проблеми да спечелят при свой сервис и резултатът стана 6:6.

Тогава за кратко мачът бе спрян заради дъжд. След това тайбрекът започна по ужасяващ начин за Димитров и съперникът му поведе с 4:0. Бразилецът запази тази преднина и спечели тайбрека със 7:3 и респективно първия сет със 7:6.

Веднага след края му дъждът се усили и двубоят отново бе прекратен, този път за значително по-дълго време и двамата тенисисти се завърнаха след повече от 45 минути.

Втората част се разви по сходен начин с първата и съперниците си размениха ранни пробиви.

Още в първия гейм Димитров спечели подаването на Белучи, а бразилецът си го върна в четвъртия гейм, с който изравни за 2:2.

До края обаче историята се повтори и отново се стигна до тайбрек. Белучи пак стартира по-добре и поведе с 4:1 след един минипробив.

Гришо все пак спаси три мачбола на противника при 6:2, но в крайна сметка южноамериканецът затвори мача след 7:5 и постигна 3-та победа в 3 мача срещу Димитров.

Все пак за участието си на полуфиналите хасковлията заработи 90 точки за световната ранглиста и 18 460 евро от наградния фонд.

Съперник на Белучи на финала ще бъде победителят от двубоя между поставения под номер 1 Янко Типсаревич (Сърбия) и Пол-Анри Матийо (Фанция).

#Григор Димитров #тенис #Асоциацията на професионалните тенисисти #АТП #Гщаад #Швейцария #Янко Типсаревич #Сърбия #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"