Mind Against гостува на YALTA CLUB в събота

Mind Against гостува на YALTA CLUB в събота
A A+ A++ A

Този уикенд в YALTA CLUB ни предстоят две обещаващи събития, които не са за изпускане. На 25 май (петък) ще празнуваме Деня на Африка в Room 1 заедно със SoulFiction и DIASS (NoOrders). В събота (26 май) ще чуем берлинското дуо MindAgainst от Afterlife, заедно с LiuboUrsiny, партито ще в Room 2.

Следвайки традицията от последните години, в петък ще отпразнуваме Деня на Африка. Този път мястото е YALTACLUB, заедно със SoulFiction и DIASS (NOORDERS), които ще изпълнят голяма зала на клуба с глобални хаус ритми. Те ще са инспирирани от всички краища на света, до които африканската култура и вибрации са достигнали по един или друг начин.

Проектът SoulFiction, с главни действащи лица SoulfulTraveller и GeorgeQuest, е изключително добър избор за вечерта. Талантливите музиканти са изцяло отдадени на разпространението на afro-deep, soulful, afro-tech и deep house музиката в България. Мисия, която изпълняват успешно като домакини на редица партита и канейки световно известни имена като Djeff Afrozilla, DJ Angelo, Eva Gardner и други. В колаборация със SoulFiction ще се включи и DIASS с концепцията NOORDERS, която предлага едно въздействащо пътешествие из дебрите на мелодичната и дълбока електронна музика. През изминалата година NOORDERS партитата се установиха като едни от най-интересните събития за електронна музика – силно индивидуални и насочени най-вече към духовното осъзнаване и пробуждане. Безспорно, колаборацията обещава една забележителна вечер в компанията на артисти, вдъхновени от африканските звуци и култура. Вечерта ще бъде допълнително украсена от импровизации на флейта, представени от RALFA.

Съботната вечер ще бъде в ръцете на MindAgainst – дуото, което е неизменна част от лейбъла на TaleOfUs, Afterlife. Родени в Италия, но базирани в Берлин, Alessandro Fognini и Federico Fognini са силно повлияни от саундтраци от 80-те години, както и от акценти от съвременната денс музика. Освен със силни DJ сетове в световните клубове, момчетата са познати и с уменията си в студиото, където наблягат на синтезаторите и перкусионните инструменти.

От началото на кариерата си през 2012 година момчетата са правили колаборации с Tale OfUs и Somne, както и компилации за Cocoon и Plangent. Дискографията им нараства с релийзи за Afterlife, колаборации с LockedGroove и Aether и много други. В същото време MindAgainst не спират да гостуват на водещи клубове и фестивали за електронна музика, където демонстрират брилянтната си селекция от музика и умения зад пулта. През 2018 година на Берлинското дуо предстои още едно EP за Afterlife, което феновете им чакат с нетърпение.

Предстои ни един уикенд в YALTACLUB, който ще ни потопи в магията на африканските ритми в петък, последвано от докосване до Afterlife и MindAgainst в събота.

 

#Yalta Club #Yalta Club

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"