САЩ все още не са информирани официално за промяна в позицията на Пхенян

САЩ все още не са информирани официално за промяна в позицията на Пхенян
A A+ A++ A

Американският президент заяви, че не е ясно дали ще се проведе срещата му със севернокорейския лидер. Съединените щати все още не са информирани официално за промяна в позицията на Пхенян. Разговорите между Доналд Тръмп и Ким Чен ун са насрочени за 12 юни.

Американският президент е готов да се срещне със севернокорейския лидер, независимо от коментарите на Пхенян, че може да анулира разговорите. А дали на 12 юни ще има среща на върха в Сингапур? - Доналд Тръмп беше лаконичен с отговора.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Ще видим. Засега нищо не сме видели, нищо не сме чули. Ще видим какво ще се случи.

Според съветника по национална сигурност на американския президент Джон Болтън все още има големи шансове срещата да се проведе. Той заяви, че Съединените щати ще направят всичко възможно разговорите да са успешни, но няма да отстъпят от позицията си за ядреното разоръжаване на Северна Корея.

Властите в Сеул днес настояха да бъдат подновени разговорите между двете Корея. Вчера Пхенян отмени срещата на високо равнище, която трябваше да се проведе в пограничното селище. Засега, обаче, Северна Корея не е дала отговор дали е готова да поднови разговорите с Юга.

На 22 май президентите на Съединените щати и Южна Корея ще се срещнат. По план те трябва да обсъдят предстоящите разговори между Доналд Тръмп и Ким Чен ун.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »