Обама поднесе на Борисов съболезнования за жертвите в Бургас

Обама поднесе на Борисов съболезнования за жертвите в Бургас
Борисов и Обама разговаряха около половин час, като и двамата осъдиха остро терористичния акт на Летище Бургас. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама поднесе своите съболезнования за жертвите на трагедията в Бургас на министър-председателя Бойко Борисов в телефонен разговор.

Борисов и Обама разговаряха около половин час, като и двамата осъдиха остро терористичния акт на Летище Сарафово край Бургас, съобщиха от правителствения пресцентър.

Президентът Обама изказа искрените си съболезнования пред премиера Борисов за човешките жертви след атентата.

От своя страна министър-председателят изказа своите и на правителството съболезнования за загиналите в петък американски граждани по време на стрелба в кино салон в град Денвър.

Бойко Борисов и Барак Обама оцениха високо реакцията на властите след взрива и добрата съвместна работа по случая на екипите от българските и американските служби за сигурност, която продължава и в момента.

В края на разговора двамата си пожелаха в близко бъдеще да имат възможност в лична среща да разговарят за съвременните предизвикателства пред България и САЩ.

#България #стрелба #Денвър #Летище Сарафово #Бургас #министър-председател #премиер #Бойко Борисов #САЩ #президент #Барак Обама #Трагедията в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"