Дадоха на съд кмета и заместник-кмета на Радомир

Дадоха на съд кмета и заместник-кмета на Радомир
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен съд срещу кмета на Община Радомир Пламен Алексиев и неговият заместник Любка Димитрова.

Алексиев е обвинен за това, че през 2015 г., в качеството си на кмет, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на близо 40 000 лева в нарушение на Закона за публичните финанси. Парите са били целева субсидия за капиталови разходи, предназначена за изграждане и  основен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначение, а за ремонт на общински улици в Радомир.

„От деянието са настъпили вредни последици за държавата, изразяващи се в неремонтиране на пътищата Радомир - хижа “Орлите“ и Радомир - село Друган, както и създаване на нагласа за  недоверие на  гражданите към държавата и функциите на финансовите й системи”, казват от държавното обвинение.

Заместник-кметът Любка Димитрова е обвинена в съставяне на официален документ с невярно съдържание - протокол за установяване завършването и за заплащане на строителни и монтажни работи. В него е записано, че са извършени такива дейности по ремонта на пътя Радомир - Друган на стойност 20 900 лева. Реалната стойност на работата обаче била 1064.89 лева, твърдят от прокуратурата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »