Музикален фест на открито на столичната улица „Цар Самуил“

Музикален фест на открито на столичната улица „Цар Самуил“
pixabay.com
A A+ A++ A

Днес софийската улица „Цар Самуил”, в отсечката между ул. „Денкоглу” и ул. „Солунска”, отново ще стане зона само за изкуство по проекта „Европа през младите в изкуството”. Официалното откриване е от 16:30 часа на сцена на открито на ул. "Цар Самуил". Този път темата е „Ударни инструменти” в памет и по повод 90 години от рождението на проф. Добри Палиев, който също е живял близо до тази улица.

Галериите „Париж”, „Астри”, „Контраст”, „Интро” и други в това пространство ще приемат гости през целия ден. На улицата ще рисуват и ще показват свои картини по темата ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София. Входът е свободен през целия ден и всички са добре дошли.

А след 16.00 часа на изградена сцена на открито ще звучи музика с акцент ударни инструменти в изпълнение на скулптора и музикант Мартиан Табаков и перкусиониста Бранко Вълчев, два състава на Националното музикално училище „Любомир Пипков” – „Тупан” и „Палиев'сСпаркълс” с преподаватели Мария и Искра Палиеви, състав от студенти на композитора Асен Аврамов, ученик на проф. Палиев, както и на барабаниста Александър Даниел заедно с известния тромпетист Росен Захариев – Роко.

Проект „Европа през младите в изкуството” се изпълнява от  Фондация „Въпреки”с финансовата подкрепа на Програма „Европа” `2018 на Столична община, в партньорство с Район "Триадица", НУИИ „Илия Петров”, НМА „Проф. Панчо Владигеров”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"