70 години ЦСКА: Армейските привърженици се стягат за празник

70 години ЦСКА: Армейските привърженици се стягат за празник
A A+ A++ A

ЦСКА днес посреща 70-годишния си юбилей. Клубът е основан на 5 май през 1948 г.

Оттогава досега "червените" се превръщат в един от двата най-популярни български клуба итимът с най-много успехи в страната и на международното поле.
 
"Армейците" подготвят шоупрограма след 17.00 ч., а кулминация на празника ще е срещата от 33-ия кръг на първенството срещу Лудогорец.
 
В зависимост от метеорологичните условия в празника на футболния клуб ще се включат един или два хеликоптера. Програмата предвижда от единия хеликоптер да скочат състезателите от националния отбор по парашутизъм като демонстрация, а от другия да се направи демонстрация на специалните сили, т.нар. "бързо въже", което е спускане от въже.

За юбилея бяха издадени и три книги, свързани със 70-годишнината на клуба. Вече е отпечатан и уникален фотоалбум с над 1000 снимки от исторически моменти във всички видове спорт, развивани от ЦСКА.

От създаването си ЦСКА е шампион на България 31 пъти (национален рекорд), носител е на 20 национални купи на България и 4 Суперкупи. Сред най-големите постижения на родната сцена за ЦСКА е периодът 1954-1962 г., когато тимът печели 9 пъти последователно титлата в България, постижение, което и до днес не е надминато.

За празника армейците приемат шампиона на България Лудогорец на Националния стадион „Васил Левски“ от 20.00 ч. Двубоят е без значение за класирането, но е с голяма интрига, предвид сериозното напрежение между двата тима, съпътствало сезона. И за ЦСКА, и за Лудогорец, това ще бъде мач на чест, в който победителят ще получи и морално удовлетворение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"