Уорлик: Нито една страна не е защитена от тероризма

Уорлик: Нито една страна не е защитена от тероризма
По повод взрива на летището в Бургас, където загинаха седем души, Уорлик заяви, че атаката е срещу израелските граждани, които са били в уязвимо положение в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако терористите могат да ударят САЩ, значи могат да го направят навсякъде, заяви посланикът на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик.

„Нито една страна по света не е защитена от тероризма. Това е една заплаха, която грози всеки по света. Терористите могат да ударят навсякъде“, каза Уорлик пред БНТ

„Ако могат в САЩ, както се случи на 11 септември, значи могат навсякъде. Това се случи и във вашата страна“, посочи посланикът.

Според него терористичните атаки са непрогнозируеми. По повод взрива на летището в Бургас, където загинаха седем души, Уорлик заяви, че атаката е срещу израелските граждани, които са били в уязвимо положение в България.

„Нито една държава не може да бъде подготвена на 100% за такова нещо“, коментира Уорлик. Според него службите за сигурност у нас са реагирали по най-подходящия начин.

„В момента трябва да се проследят всички следи, но все още не трябва да се правят изводи кой е виновникът“, посочи американският посланик.

„Целта ни е да се разбере кой е виновен и той да застане пред съда. Ние ще проследим и преследваме тези, които стоят зад този терористичен акт“, категоричен бе посланикът на САЩ.

„На този етап не трябва да се спекулира“, подчерта той.

#Уорлик #посланик на САЩ в България #тероризъм #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници