Добрев: Израелските туристи са спокойни, свикнали са

Добрев: Израелските туристи са спокойни, свикнали са
Делян Добрев каза още, че предложенията държавата да осигури охрана на всеки автобус с израелски туристи на практика е непостижимо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Атмосфератата по българските черноморски курорти е спокойна, такава е била и в четвъртък – ден след атентата на летището в Бургас, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Посетих доста от хотелите и разговарях с израелските туристи. Те бяха спокойни, дори по-спокойни и от нас, защото са свикнали с живота под заплаха от такъв тероризъм, за разлика то нас, за които това е изцяло ново“, каза Добрев пред bTV.

„Целта на терористите не е да убият някои от нас, а да всеят страх“, казали израелците на министъра.

Той обобщи, че около една трета от пострадалите в сряда на „Сарафово“ израелци са решили да останат в България.

„Около 30 души са в различни хотели в Слънчев бряг. Говорихме с хотелиерите и туроператорите, както и с министър Атанасова, за да им осигурим психолози за подкрепа след преживяното“, обясни още икономическият министър и уточни, че властите са съдействали всички израелски туристи да си получат багажа невредим.

Делян Добрев увери, че не се очаква голям спад в потока на туристи от Израел.

„Появилата се информация за очакван отлив от 15-20% не е вярна. През последните дни действително има отказ на резервации от израелци, но не се очаква отлив в дългосрочен план. Освен това тези освободени места веднага бяха запълнени от туристи от Русия, Полша и Германия“, обясни министърът и допълни, че остава повишена сигурността по курортите, като хотелите са увеличили собствената си охрана.

Делян Добрев каза още, че предложенията държавата да осигури охрана на всеки автобус с израелски туристи на практика е непостижимо.

#израелски туристи #курорти #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »