Бунев: Сто процента от железничарите в София стачкуват

Бунев: Сто процента от железничарите в София стачкуват
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сто процента от служителите на БДЖ и Национална компания „Железопътна инфраструктура" на Централна гара в София стачкуват.

Това заяви Петър Бунев, председател на Синдиката на българските железничари към КНСБ, който за трети ден се намира на гарата в София, предаде „Фокус".

По думите му – на Централна гара нито един влак не е потеглил след 08.00 часа, нито е пристигнал.

„Колегите от Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Горна Оряховица, Перник са спрели работа. Стачката продължава", категоричен бе Бунев.

„Продължава подмяната на ръководители на движението на началник гари, продължава подмяната на бригади", допълни още Петър Бунев.

Днес председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров обяви началото на третия ден на стачката в БДЖ на Централна гара в София.

От ръководството на БДЖ заплашиха, че ще внесат искова молба в съда за незаконност на стачката и че може да се наложат още по-големи съкращения, но синдикатите са категорични, че ще протестират, докато исканията им не бъдат чути.

От ръководството на компанията обаче остават непреклонни за провеждането на набелязаните реформи и призоваха синдикатите, ако имат "по-неустоимо" предложение за реформиране на компанията, която е във фактически фалит, да го направят.

#Петър Бунев #синдикат #БДЖ #гара #влак #стачка #Национална компания „Железопътна инфраструктура" #КНСБ #София #Централна гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »