До 25 градуса днес, в планините може да превали

До 25 градуса днес, в планините може да превали
A A+ A++ A

Днес преди обяд ще е слънчево, но по-късно през деня на отделни места облачността временно ще се увеличи. Главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните - между 20 и 25 градуса. Вечерта и през нощта срещу петък вятърът в източните райони ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително хладен въздух. Превалявания ще има на повече места, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но през деня вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но по-късно през деня облачността ще се увеличи и ще е по-често значителна. На места, главно в масивите в западната половина на страната, ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »