Уорлик: Службите на САЩ ще съдействат на България да разкрие терористите

Уорлик: Службите на САЩ ще съдействат на България да разкрие терористите
Ние осъждаме всички актове на тероризъм и нашите най-дълбоки съболезнования и симпатии отиват към близките на жертвите и пострадалите, заяви Джеймс Уорлик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик изрази „своето възмущение и ужас“ от терористичния атентат срещу израелски туристи на летището в Бургас.

Дипломатът присъства на възпоменателната служба за седемте жертви от взрива в сряда, която се проведе в Централната Синагога в София, предаде „Фокус“.

„Ние осъждаме всички актове на тероризъм и нашите най-дълбоки съболезнования и симпатии отиват към близките на жертвите и пострадалите“, заяви Джеймс Уорлик.

Американските служби ще работят в помощ на българските власти там, където е необходимо, и по молба на нашите колеги тук, в България, увери още посланикът.

„Българските власти, американските служби и израелските колеги са поели ангажимента да бъдат разкрити кои са извършителите, за да не се случват в бъдеще подобни събития“, категоричен бе Джеймс Уорлик.

„За мен е чест днес да мога да се присъединя към еврейската общност, за да можем да възпоменем жертвите от събитията от сряда в Бургас“, каза още американският посланик.

На възпоменателна служба присъства и председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ Максим Бенвенисти.

#Трагедия в Бургас #Бургас #Джеймс Уорлик #синагога #Максим Бенвенисти #израелски туристи #терористична атака #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"