Дъждовно и хладно време - температурите падат до 5 градуса

Дъждовно и хладно време - температурите падат до 5 градуса
A A+ A++ A

Хладно и дъждовно ще е времето днес, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Облачността ще е значителна, на много места ще вали.

След обяд над Западна и Централна България преваляванията ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните ще са между 18° и 23°. В София ще има значителна облачност и ще вали, а температурите ще са между 9 и 19 градуса.

В Пловдив също ще вали, а максималната температура ще достигне 22. Толкова ще е тя и във Велико Търново.

Във Варна ще остане сухо, но ще е значително по-хладно. Минималната температура ще е 7, а максималната - 12 градуса. Малко по-топло ще е в област Бургас, където прогнозните температури са от 8 до 13 градуса.

Най-топло ще е в Сандански, където максималната температура ще достигне 23 градуса, но също ще вали. В планините ще има значителна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, а на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 11° и 14°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Днес слънцето изгрява 43 минути след 6 ч и ще залезе в 20:11 ч. Продължителност на деня 13 часа и 28 минути.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »