Четирима от пострадалите в автобусната катастрофа са с опасност за живота

Четирима от пострадалите в автобусната катастрофа са с опасност за живота
A A+ A++ A

Десет от пострадалите при катастрофата на магистрала "Тракия" в района на Вакарел са приети в тежко състояние в болница "Св. Анна", съобщи пред Нова телевизия директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. Става дума за трима мъже и седем жени. Здравният министър Кирил Ананиев вече пристигна в болницата, за да се запознае със състоянието на ранените.

Трима са с ортопедични травми, счупвания на ръцете, има и трима, които са с по-леки наранявания. Четирима са в противошокова зала със съчетани травми на главата, гърдите, корема и гръбнака. Двама от тях са в операционна зала.

Четирима от докараните в „Окръжна болница” са с опасност за живота.

В "Пирогов" също са транспортирани пострадали, като информация да тяхното състояние ще има по-късно. Готовност за прием на пострадали са обявили от ВМА и "Софиямед".

„Освободени са 10 операционни зали за ранените от автобусната катастрофа на автомагистрала "Тракия". Това съобщи изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов. До този момент в болницата са приети четирима ранени при катастрофата.

Балтов поясни, че детето, пострадало при инцидента, е в "задоволително общо състояние. Бързаме да му направим дрениране на белия дроб, за да може да се възстанови дишането му. Оттук нататък ще продължат допълнителни изследвания", поясни шефът на „Пирогов“.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"