Прокурор: Взривът е бил поставен в багаж, подробности до седмица

Прокурор: Взривът е бил поставен в багаж, подробности до седмица
На този етап не може да се каже какво е взривното устройство. Експертизи ще докажат какво е взривното вещество, посочи прокурор Калина Чапкънова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 20 свидетели са разпитани във връзка с взрива на автобуса с израелски туристи на летище „Сарафово“ в Бургас, съобщи наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова.

Бургаската окръжна прокуратура започна досъдебно производство срещу неизвестен извършител, предаде „Фокус“.

На този етап не може да се каже какво е взривното устройство. Експертизи ще докажат какво е взривното вещество.

От свидетелските показания и от огледите на място става ясно, че се е чул много силен гръм и след това автобусът се е запалил.

Разпитани са тези, които са били на мястото. По-леко ранените израелци са разпитани още в сряда вечерта, за да могат да си тръгнат.

На летището са разпитани и случайни минувачи очевидци, информира още прокурор Калина Чапкънова.

„Най-важната експертиза, която предстои да се назначи, е ДНК експертиза на намерените остатъци от човешки тела. В този случай ще се действа възможно най-бързо, за да са ясни резултатите може би до седмица“, посочи тя.

Относно предполагаемия извършител – камикадзе с фалшива шофьорска книжка от американския щат Мичигън, прокурорът коментира, че именно заради неистинността на документа не може да се намери повече информация за самоличността му.

От камерите на летището обаче било видно, че е млад човек. Записът от охранителните камери е само един. Прокурор Калина Чапкънова посочи, че взривът е поставен извън автобуса в багаж до него.

#Трагедия в Бургас #Бургас #летище #Калина Чапкънова #прокурор #камикадзе #терористичен атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници