Обама осъди атентата срещу израелски граждани в Бургас

Обама осъди атентата срещу израелски граждани в Бургас
Моите мисли и молитви са със семействата на убитите и ранените, както и с народите на Израел и България, заявява Барак Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Категорично осъждам варварската терористична атака срещу израелци в България, написа президентът на САЩ Барак Обама в специално изявление.

„Моите мисли и молитви са със семействата на убитите и ранените, както и с народите на Израел, България и всяка друга нация, чиито граждани са били засегнати от това ужасно събитие“, заявява Барак Обамя в декларация, разпространена от Белия дом.

„Тези атаки срещу невинни цивилни, включително деца, са изключително възмутителни. Съединените щати ще подкрепят своите съюзници и ще предоставят необходимата помощ за идентифициране и подвеждане под отговорност на извършителите на това нападение“, уверява президентът на САЩ.

Тъй като Израел още веднъж се оказа трагична мишена на тероризма, Съединените щати потвърждават своя непоклатим ангажимент към сигурността на Израел, както и нашето дълбоко приятелство и солидарност с израелския народ, завършва декларацията на Барак Обама.

#Барак Обама #Трагедия в Бургас #атентат #Израел #България #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници