Слънчев бряд АД с нов шеф месеци след казуса „Алма тур"

Слънчев бряд АД с нов шеф месеци след казуса „Алма тур"
Златко Димитров е новият изпълнителен директор на Слънчев бряг АД. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът на директорите на „Слънчев бряг" АД избра Златко Димитров за изпълнителен директор на дружеството.

Димитров, който е заместник-областен управител на Област Бургас, освобождава мястото на председател на съвета на директорите на „Слънчев бряг" АД и съответно ще се оттегли и от бургаската областна управа.

На негово място като председател на съвета на директорите на курортния комплекс бе избран заместник-министъра на икономиката, отговарящ за туризма, Иво Маринов.

Преди избора на Златко Димитров обаче, съветът на директорите на акционерното дружество прие оставката на досегашния изпълнителен директор Мария Михалева, подадена в края на летния сезон заради кризата с туроператора „Алма тур" в курортния комплекс

Първата задача на Златко Димитров на новата длъжност ще бъде да свика извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе в началото на следващата година, съобщават от „Слънчев бряг" АД.

Дружеството припомня, че в средата на септември възникна спор между туроператора „Алма тур" и превозвача „България еър", който остави по летищата стотици руски и финландски туристи.

„Тогава изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Мария Михалева подаде оставка, заради това, че е регионален представител на „Алма тур". Михалева нямаше вина и отношение в конфликта, но реши да се оттегли, за да не се провокират спекулации във връзка със служебното и положение," изтъкват от компанията.

#Алма тур #Златко Димитров #зам.-областен управител #Бургас #Слънчев бряг #курорт #акционерно дружество #Иво Маринов #България Еър #руски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"