Дъжд сменя снега тази седмица, температурите скачат до 21 градуса

Дъжд сменя снега тази седмица, температурите скачат до 21 градуса
A A+ A++ A

През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно и на много места отново ще превали дъжд, но през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.
 
Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще бъде до умерен. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните стойности ще са предимно между 9 и 14 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.
 
В планините облачността ще бъде значителна и на места ще превали слаб сняг, под 1200 м - дъжд. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.
 
Над Черноморието ще бъде предимно облачно и главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.
 
В сряда и четвъртък ще има променлива облачност, през първия ден - над Западна България, а през втория - над цялата страна, по-често намаляваща до слънчево. В сряда, главно в Родопската област, ще превали дъжд и сняг. До вечерта северозападният вятър ще отслабне. Сутрин ще е все още сравнително студено, докато през деня ще се затопли, повече в четвъртък, когато дневните температури ще достигнат 14-19 градуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »