„Лудогорец” се изправя срещу „Динамо” в първия си мач в Европа

„Лудогорец” се изправя срещу „Динамо” в първия си мач в Европа
Тимът на Ивайло Петев спечели титлата и купата в първия си сезон в „А“ група, а преди седмица взе и Суперкупата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Датата 18 юли е историческа за „Лудогорец“, който ще изиграе първия си мач в Европа, и то в най-престижния турнир – Шампионска лига.

„Орлите“ излизат в 21 часа срещу „Динамо“ (Загреб) в Разград, в двубой от втория квалификационен кръг на турнира, предаде bTV.

Всички в „Лудогорец“ се надяват на добро представяне и пълен стадион. Тимът на Ивайло Петев спечели титлата и купата в първия си сезон в „А“ група, а преди седмица взе и Суперкупата.

Амбициите на собственика Кирил Домусчиев са за нещо значимо и в Европа.

В лагера на „Динамо“ са убедени, че ще решат нещата в своя полза още тази вечер.

„Трябва да играем все едно всичко се решава само в един-единствен мач. Разполагам с отличен отбор, който е способен да се справи с „Лудогорец“ още в България. Съперникът ни не е голямо име, но правят впечатление резултатите, които постигнаха – в последния сезон спечелиха абсолютно всичко“, заяви треньорът на хърватския тим Анте Чачич, който призна, че най-голямо впечатление са му направили капитанът Емил Гъргоров и Мирослав Иванов.

Колегата му от „Лудогорец“ – Ивайло Петев, пък е готов за здрав, нервен мач и битка до последната минута.

„Футболистите с нетърпение очакват двубоя. Както и аз, така и те искат да се представят достойно срещу този именит противник. Този мач е първото полувреме и е важно да постигнем добър резултат, който да ни послужи в реванша да успеем да ги елиминираме. Лично аз бих искал първият мач да беше там, но така се падна жребият. Искам да отстраним „Динамо“, заяви Петев на пресконференцията преди срещата.

Главен съдия на „Лудогорец Арена“ ще бъде чехът Радек Прихода. Реваншът пък е на 25 юли в Загреб.

#Лудогорец #Динамо #Загреб #Разград #Европа #Шампионска лига #Ивайло Петев #"А" група #Суперкупата #Кирил Домусчиев #България #Емил Гъргоров #Мирослав Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"