100 000 лв. всъщност взел арестуваният депутат от ГЕРБ

100 000 лв. всъщност взел арестуваният депутат от ГЕРБ
Заради депутатския имунитет на Димитър Аврамов той засега е задържан само за 24 часа. Снимка: Livenews.bg
A A+ A++ A

Задържаният във вторник вечерта депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов е бил хванат да получава 50 000 лева, но общата сума, която е взел, е около 100 000 лева, уточниха в сряда от пресцентъра на МВР.

От прокуратурата вече съобщиха, че народният представител е арестуван за търговия с влияние – поискал и приел пари, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция „Земеделие“ във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

35-годишният Аврамов, който е от Монтана, е бил задържан в града, когато са му предавали 50 000 лева. Заедно с него са били арестувани още двама мъже – на 34 години, с инициали К. Г. и Б. Б., съобщиха от МВР, без да изяснят повече за съучастнците на депутата.

Той е поискал парите, за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Част от парите са открити в дома му.

Аврамов е разследван по досъдебно производство, заведено по чл. 304б от Наказателния кодекс – „който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до 6 години или глоба до 5000  лева“.

Заради депутатския имунитет на Димитър Аврамов той засега е задържан само за 24 часа.

От ГЕРБ заявиха, че очакват колегата им сам да поиска имунитетът му да бъде свален, а ако откаже, това ще направи Изпълнителната комисия на партията.

Управляващите обявиха още, че той е изключен от партията и уволнен от всички постове, които заема. Очаква се Аврамов да подаде оставка и като народен представител.

#Наказателния кодекс #Монтана #Областна дирекция „Земеделие“ #МВР #депутат #ГЕРБ #Димитър Аврамов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници