Ди Велт: Румъния в катастрофално положение, България заслужава критики

Ди Велт: Румъния в катастрофално положение, България заслужава критики
Според изданието след повече от пет години след присъединяването си към Европейския съюз Румъния и България все още нямат проведени убедителни реформи в правосъдната система. Снимка: rnw.nl
A A+ A++ A

Европейската комисия е обезпокоена от катастрофалното положение на правосъдната система в Румъния, положението в България е критично оценявано, пише немският вестник „Ди Велт“.

Европейската комисия е обезпокоена от катастрофалното положение на правосъдната система в Румъния, като извършените досега реформи в страната са в риск, посочва изданието, цитирано от агенция „Фокус“.

Положението в България същевременно е критично оценявано, допълва „Ди Велт“.

Според вестника след повече от пет години след присъединяването си към Европейския съюз Румъния и България все още нямат проведени убедителни реформи в правосъдната система.

И в двете държави продължава да има липса на съдебна администрация, направлявана от законите, а не от интересите на политиката или съдебните представители, пише още изданието.

Това се очертава като заключение от мониторинговия доклад за България и Румъния, който ще бъде представен в сряда, се казва в статията на „Ди Велт“.

#България #Румъния #Ди Велт #Европейската комисия #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"