БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета

БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета
На 17 юни м.г. очаквано кабинетът „Борисов” оцеля при втори вот на недоверие, поискан от опозицията от началото на мандата му, този път за провала в антикризисната политика на управлението. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

БСП започва консултации за вот на недоверие към правителството, съобщиха от централата на социалистите.

В съобщение, разпространено до медиите, се посочва, че изявленията от вторник на вътрешния министър Цветан Цветанов по повод „постиженията“ на МВР показват пълна неадекватност към сигналите и справедливите критики, които Европейската комисия отправя към България в предварителния доклад за напредъка в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Социалистите смятат, че оставането на Цветанов на поста е вредно за страната и е необходимо веднага да подаде оставка.

След публикуването на окончателния доклад на Еврокомисията левицата в парламента ще започне консултации с всички парламентарни групи без ГЕРБ за внасяне на вот на недоверие към правителството в областта на правосъдието и вътрешните работи.

На 17 юни м.г. очаквано кабинетът „Борисов“ оцеля при втори вот на недоверие, поискан от опозицията от началото на мандата му, този път за провала в антикризисната политика на управлението, припомня Дарик.

Срещу искането на опозицията в подкрепа на кабинета гласуваха 124 народни представители от ГЕРБ, независимите, подкрепящи в декларация правителството и тримата най-скоро напуснали „Атака“.

Избраниците от „Синята коалиция“, „Атака“ и РЗС не участваха в гласуването. БСП и ДПС събраха в своя полза 70 гласа.

Още тогава БСП и ДПС обявиха, че е на дневен ред следващ вот на недоверие, чиято тема тепърва ще се изяснява.

РЗС започват разговори от понеделник за внасяне на ново искане на оставка на кабинета, този път заради провал в работата на МВР. По същата тема за нов вот разсъждават и от „Синята коалиция“.

Първият вот на недоверие към кабинета „Борисов“ беше през октомври 2009 г. заради провала в здравна политика, а в края на януари 2011 г. премиерът поиска вот на доверие, който очаквано получи.

#БСП #ГЕРБ #РЗС #Синята коалиция #ДПС #Атака #вот на недоверие #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Бойко Борисов #премиер #Европейската комисия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"