Столичният булевард "Витоша" става пешеходна зона

Столичният булевард "Витоша" става пешеходна зона
A A+ A++ A

От 3 март бул. "Витоша" от ул. "Алабин" до бул. "Ал. Стамболийски" става пешеходна зона.Още в началото на февруари от Столична община обявиха намеренията си обособяване на повече пешеходни зони за жителите и гостите на града. От март столичната ул. "Георг Вашингтон" се превръща изцяло в пешеходна зона, а забраната за автомобилно движение по бул. "Витоша" ще се удължи до Съдебната палата.
 "Ул. Георг Вашингтон" между "Пиротска" и "Трапезица" ще стане пешеходна, както и ще се продължи пешеходната зона по бул. "Витоша" - от ул. "Алабин" до бул. "Александър Стамболийски". Така става изцяло пешеходна улица без автомобили по нея. Същото ще бъде с бул. "Витоша", обеща тогава зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев.
 
"По ул. "Съборна" паркоместата ще бъдат редуцирани почти двойно. Идеята е заедно с обособяването на пешеходната зона по бул. "Витоша" паркирането от едната страна ул. "Съборна" също да се премахне, това е участъкът между пл. "Света Неделя" и ул. "Леге". И там пешеходната зона ще бъде увеличена чувствително. Следващата стъпка е ул. "Съборна" също да стане пешеходна. Това зависи от концепцията на главния архитект, който цели да свърже Градската градина с пл. "Света Неделя", разясни още зам.-кметът.

#Витоша #пешеходна зона #пешеходна зона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »