Дянков: Никой не е роден митничар, всеки е заменим

Дянков: Никой не е роден митничар, всеки е заменим
„Има достатъчно кадърни хора. Убеден съм, че ако някои хора решат, че не искат вече да са митничари, други ще дойдат и ще си свършат добре работата”, заяви Дянков. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Никой не е роден митничар – с тези думи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков отговори на готвения протест на митническите служители срещу преместването на Агенция „Митници“ от София в Русе.

Промените предвиждат централата на агенцията да бъде преместена в Русе, но според служителите й това погазва правото им на труд и създава сериозни трудности на семействата им.

„Реформата е решена. Ще стане. Въпрос на време е. И никой не е роден митничар, както никой не е роден чиновник, банкер, така че работа много за тези, които искат да я заемат“, каза финансовият министър във вторник, цитиран от Дарик радио.

Той допълни, че при последните конкурси в агенцията е имало по сто кандидати за едно място.

„Има достатъчно кадърни хора. Убеден съм, че ако някои хора решат, че не искат вече да са митничари, други ще дойдат и ще си свършат добре работата“, заяви още Дянков.

По-рано през деня директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов още веднъж изрази скептицизма си по отношение на административната реформа.

#Агенция „Митници” #Симеон Дянков #вицепремиер #финансов министър #протест #митничари #София #Русе #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"