Танов все още срещу местенето на митниците в Русе

Танов все още срещу местенето на митниците в Русе
Танов повтори тезата си отпреди два месеца, когато стана известно намерението на финансовия министър да извърши териториално разместване на някои звена на централната администрация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов отново изрази резерви срещу намерението на правителството централното митническо управление да се премести от София в Русе.

Пред БНР във вторник Танов каза, че „решението трябва да се вземе на базата на аргументите, а не на емоциите“.

Той имаше предвид готвените протести на митнически служители от управлението, които не са съгласни да се местят и смятат акцията за пагубна за работата на митническата администрация.

„Аз нееднократно съм заявявал моята гражданска позиция, че тази реформа е доста закъсняла и е трябвало да се случи преди години, защото трябва да се даде шанс и на регионите да имат някакъв потенциал, младите хора да могат да се реализират на местата, където са родени и израснали. Но това не може да стане с магическа пръчка и в рамките на няколко години“, каза Танов.

Така той повтори тезата си отпреди два месеца, когато стана известно намерението на финансовия министър да извърши териториално разместване на някои звена на централната администрация, припомня „Медиапул“.

„Според мен периодът трябва да е много по-дълъг. И ако говорим, че трябва да бъдат създадени работни места в регионите, това не значи, че трябва да бъдат създадени проблеми на тези хора, които работят тук и механично да бъдат преместени там, защото ефектът ще бъде нулев. Ако такова решение се вземе, то трябва да става поетапно и да става на база на свободни бройки, защото смисълът не е тези хора оттук да отидат в Русе и да живеят на квартира. Нито ще създадат възможност на населението на този регион за нови работни места, а само ще се промени техният начин на живот към по-лошо. В момента тази тема е подложена на обществено обсъждане“, каза още Танов.

Представител на митничари, които готвят протест, заяви пред БНР, че протестът не е насочен към правителството като цяло или към премиера и митническия директор, а към автора на идеята за местене Симеон Дянков.

#Симеон Дянков #София #Русе #Ваньо Танов #агенция „Митници“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"