Още 40 000 тона софийски боклук в Ловеч

Още 40 000 тона софийски боклук в Ловеч
Столичната община ще плати на Ловеч за един депониран тон от твърдите битови отпадъци по 23 лв., което общо излиза 920 хиляди лева. Снимка: Капитал
A A+ A++ A

Предстои София да изпрати още 40 хиляди тона балиран боклук към депото в Ловеч.

Договорът е одобрен от Общинския съвет в Ловеч, предстои да бъде одобрен и на последното заседание на Столичния общински съвет в четвъртък преди лятната почивка, предаде „Дневник“.

До решението се стигна, след като двете местни управи водиха преговори няколко месеца.

Столичната община ще плати на Ловеч за един депониран тон от твърдите битови отпадъци по 23 лв., което общо излиза 920 хиляди лева. Цената на превоза за тон боклук ще е 0.17 лв. за км.

Транспортирането на отпадъците до депото ще се извършва с транспортни средства, снабдени с подходящо оборудване против замърсяване на околната среда или със специализирани автомобили, пише в доклада на зам.-кмета на София Мария Бояджийска, предложен на Столичния общински съвет.

Срокът на договора ще важи до момента на извозването на всички 40 хил. тона бали. След това на площадката за боклук ще останат над 27 хиляди тона балиран отпадък от общо 600 хиляди тона.

Общо 530 хиляди тона балирани отпадъци са извозени от София към Ловеч, Силистра, Харманли, Карлово, Пловдив и Харманли от 2007 г. досега.

До края на 2012 г. трябва да се сключи договор за строител на завода за механично-биологично третиране на отпадъците в София.

За втората обществената поръчка са подали документи 11 фирми, стана известно през месец май, а изпълнителят на строителството се очаква да бъде избран до края на август.

Първата обществена поръчка беше анулирана през ноември 2011 г. след промени в техническите параметри, които бяха поискани от Европейската комисия (ЕК).

#София #Ловече #боклук #депо #Мария Бояджийска #Столичния общински съвет #Силистра #Харманли #Карлово #Пловдив #Харманли #Европейската комисия #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"