5000 кандидати получават пари за проекти по програмата за селските райони

5000 кандидати получават пари за проекти по програмата за селските райони
A A+ A++ A

„До този момент по шестте стартирали мерки от Програмата за развитие на селските райони е одобрена субсидия на стойност над 1 млрд. и 500 млн. лева. С около 5000 кандидати са сключени договори, което е една трета от общият брой подадените заявления до сега“. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева на срещата със земеделските производители в Пазарджик. Тя и експерти от ведомството представиха информационната кампания на министерството в градовете Пазарджик и Пловдив.

По време на срещите Василева разясни на присъстващите приоритетите в земеделския сектор, които страната ще поддържа по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Основните теми, обсъдени в двата града бяха свързани с Общата селскостопанска политика след 2020 година, прилагането на схемите и мерките за подпомагане на Програмата за развитие на селските райони за 2018 г, Директните плащания, както и новостите свързани с информационната система ИСУН.

„Информационната система ИСУН се прилага с цел осигуряване на повече публичност и прозрачност за подадените, разгледаните и одобрени проекти по отделните процедури. Предвидена възможност за кандидатите да възразяват по предварителната оценка, и тези възражения ще се разглеждат от комисия в Управляващия орган“, разясни Василева за кандидатстващите електронно.

Краят на информационната кампания е на 1 март 2018г. До тогава ще бъдат проведени още 4 срещи в градовете Велико Търново, Габрово, Търговище и Разград.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »