Земеделците ще стачкуват на 28 ноември

Земеделците ще стачкуват на 28 ноември
Снимка: farmer.bg
A A+ A++ A

Земеделци започват ефективни протести със затвяране на пътища и ГКПП-та от 10.00 часа на 28 ноември.

Ефективни протестни действия в цялата страна започват неправителствените организации от сектор „Земеделие“, съобщи агенция „Фокус“.

В обръщение до медиите се посочва, че протестите започват на 28 ноември 2011 г. от 10.00 часа.

Протестните действия ще се изразят в изкарване на машини и хора по указани маршрути и последващо затваряне на пътища и гранични контролно-пропускателни пунктове.

Преди седмица неправителствените организации от сектор „Земеделие“ дадоха срок на управляващите в нарочна декларация да преразгледат и променят внесения закон за Национален бюджет за 2012 г., в частност предложената Финансова рамка за сектор „Земеделие“ 2012 г.

През този период не се осъществи диалог, се казва в обръщението, изпратено от Националния комитет за протестни действия на неправителствените организации от сектор „Земеделие“.

Обръщението е подписано от Асоциацията на земеделските производители в България; Националната асоциация на зърнопроизводителите; Българската асоциация на собствениците на земеделски земи; Националния съюз на земеделските кооперациите в България; Националната асоциация на тютюнопроизводителите 2010; Българската асоциация на фермерите.

#земеделие #протести #Асоциация на земеделските производители в България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"