В Австралия забраниха секса между министри и подчинените им

В Австралия забраниха секса между министри и подчинените им
A A+ A++ A

Австралийският премиер поиска официална забрана на секса между министри и техни подчинени, след като неговият заместник направи „шокиращата грешка“ да се замеси в любовна афера с прессекретарката си, за която в последствие се разбра, че е бременна от него, съобщава БГНЕС.

Малкълм Търнбул съобщи за поправката в кодекса за поведение на министри на извънредна пресконференция, по време на която отправи сериозна критика към заместника си Барнаби Джойс за това, че е „унизил и причинил огромна болка“ на жена си и четирите си деца.

„Барнаби направи шокираща грешка с това, че е имал любовна афера с млада негова асистентка“, заяви той. „Не съм тук, за да давам уроци по морално държание, но за всички е ясно, че подобни действия не водят до нищо добро и в никакъв случай не са приемливи във времената, в които живеем.“

50-годишният Джойс е под сериозен натиск, след като връзката му с неговата бивша прессекретарка, 33-годишната Вики Чемпиън, стана публично достояние.

Това доведе до множество обвинения за нарушаване на основни министерски правила за държание, както и до призиви Джойс да подаде оставка. Премиерът Търнбул заяви, че почивката ще позволи на Джойс да „помисли за неговата собствена позиция.“ На хартия той може да бъде уволнен от премиера, но това би довело до проблем в отношенията между управляващата коалиция, която се състои от Националната и Либералната партии в Австралия, където членове са съответно Джойс и Търнбул.

#забрана #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »