ГЕРБ искат оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС

ГЕРБ искат оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС
A A+ A++ A

ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на ПГ, предаде репортер на БГНЕС.

Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента. От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“, каза Биков.

Той заяви, че ГЕРБ приветства решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ.

„Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, коментира Тома Биков. Според него поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. 

#Валери Жаблянов #оставка #Тома Биков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"