Цецка изпусна самолета

Цецка изпусна самолета
Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Делегация от политици, водена от председателя на парламента Цецка Цачева, е изпуснала полета си за Индия, защото персоналът на летище София забравил да ги извика.

Цачева, министрите на здравеопазването и на образованието Стефан Константинов и Сергей Игнатов, както и няколко депутати, трябваше да излетят в 11 часа за Виена, откъдето да се прехвърлят на друг полет за Индия, съобщи Дарик радио.

Делегацията трябваше да отпътува на четиридневно посещение в Индия.

Народният представител от СДС Ваньо Шарков разказа как са били забравени в залата за ВИП полети.

„Към 11 часа ни взеха, отидохме и видяхме как самолетът тръгна, ние бяхме в автобуса. Тъй като полетът е през Виена, трябваше да пътуваме с австрийските авиолинии. Отидохме там в 10 часа, един час преди полета. Хората, които се занимаваха с протокол, си свършиха перфектно работата, хората от парламента. Изчакахме, но по неясни причини дойдоха да ни вземат в 11 часа, малко след като трябваше да е излетял самолетът. Всички са ядосани, защото по някакъв начин си плануваш времето“, каза той, след като се върна отново в парламента заради пропуснатия полет.

Шарков обясни, че делегацията ще излети по-късно днес и ще успее да се включи в програмата, тъй като тя започва от утре сутринта.

„Забавяне на проверката и обслужването на багажа е забавило българската парламентарна делегация", обясни директорът на парламентарния пресцентър Христо Краевски, цитиран от БТА. Той уточни, че делегацията ще лети с полет в 16.40 часа през Мюнхен.

Министърът на транспорта Ивайло Московски обясни, че в момента се прави проверка чия е вината за забавянето на делегацията и се преглеждат записите от камерите.

Той се извини за случилото се на депутатите и колегите си и обеща, че ако се окаже, че вината за закъснението е на служители на летището, те ще получат адекватни наказания.

#Ивайло Московски #Стефан Константинов #Сергей Игнатов #Цачева #Цецка Цачева #летище София #Индия #Председател на Парламента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"