Сливен протестира заради сливането на гимназии

Сливен протестира заради сливането на гимназии
A A+ A++ A

След недоволството на родители, учители и ученици срещу сливането на училища в Сливен в града днес ще бъде организиран голям протест пред сградата на общината. Началният му час е 15:30.

Недоволството беше породено от намерението за сливане на емблематични училища, между които хуманитарната и езиковата гимназия, с аргумента, че трябва да се премине към едносменен режим.

Късно снощи готвената реформа беше изтеглена от гласуване в Общинския съвет. Решението беше оставено в ръцете на работни групи, които предстои да бъдат сформирани. 

„Това предложение на кмета не е оттеглено, а отложено. Това значи, че след три месеца ние ще бъдем отново тук и казусът ще е същият”, казва родител.

„Реформата е прибързана и необмислена”, коментира директорът на училище „Васил Левски”. „Това ли е най-подходящото време – когато се работи по приема за следващата година?”, попита пък директорът на 10 СОУ „Йордан Йовков”.

Учители споделят, че намерението за тази реформа изобщо не се отразява добре на децата, а родителите им не знаят какво да направят .

#Сливен #протест #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »