Пияни младежи убиха възрастен мъж в Айтос за удоволствие

Пияни младежи убиха възрастен мъж в Айтос за удоволствие
A A+ A++ A

Двама младежи от ромски произход са убили възрастния мъж в Айтос за удоволствие. Това стана ясно след брифинг днес, даден в бургаската Окръжна прокуратура съвместно с началника на ОД на МВР Бургас комисар Калоян Калоянов, предава БГНЕС.

Кървавото престъпление е извършено на 2 февруари, когато почерпените с алкохол роми – Желязко Данчев на 20 години и Ясен Стойчев на 16 години, нахлуват в обитавана от бездомника Асен Пуров постройка.

Сварват 70-годишния Пуров да спи и безпричинно го нападат. Безобидният мъж е намушкан 32 пъти с нож, който двамата роми са си разменяли, в областта на корема и врата. По тялото на жертвата са открити и множество следи от удари. След убийството извършителите са употребили още алкохол. Двамата са задържани след бърза реакция на полицията.

На 6 февруари прокуратурата ще внесе искане за мярка за неотклонение, като присъдите които могат да получат извършителите на тежкото, немотивирано и извършено по особено жесток начин престъпление е от 10 до 20 години лишаване от свобода за пълнолетния извършител, и от 5 до 15 години затвор за непълнолетния извършител. 

#ромски произход #Айтос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"