Нова застрахователна измама с автомобили

Нова застрахователна измама с автомобили
A A+ A++ A

Бум на застрахователните измами с коли у нас. Само от началото на тази година в страната са станали 94 кражби на автомобили, показват данните на полицията. От тях 22% са извършени с цел застрахователна измама. В сравнение с миналата година това е 100% увеличение, казват още от МВР.
 
Измамите с автомобилни застраховки са се превърнали в печеливш бизнес, твърдят разследващите пред NOVA. Схемата е проста - необходим е само автомобил в движение.
 
"Такъв автомобил отвън закупен за някаква смешна сума, накичва се колкото да може само да върви, за да може да се представи пред застрахователите за сума, която много-много пъти надвишава стойността му. Той никъде не може да се продаде, нито на автоборсата, никъде не може да му се вземе такава висока сума", заяви главен инспектор Пламен Максимов от сектор "Престъпления срещу МПС" към СДВР.
 
Няколко месеца след като е застрахован, автомобилът изчезва безследно. Обявен е за откраднат. Лицето, което го обявява за откраднат, знае, че такъв автомобил вече няма. Следите се заличават от следващите в схемата. Собственици на морги или частни лица, които разглобяват колите.

#имами #коли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »