Напрежение в Септември

Напрежение в Септември
източник:фейсбук.бг
A A+ A++ A

Напрежение в Септември след ареста на кмета на града Марин Рачев. Повече от 200 жители на града и от съседните села с плакати се събраха пред общината, за да го подкрепят. Те скандират „Долу ръцете от нашия кмет”, „Рачев е достоен”. Организирали са дори подписка в негова защита. Твърдят, че той е преобразил града и искат да продължи да е на този пост., предаде БНТ.

Хората смятат, че обвиненията срещу него са неоснователни и не виждат нищо лошо в това фирми на братовчедка му да изпълняват обществените поръчки.

Кметове от други населени места също дойдоха да изразят подкрепата си. Те отрекоха да са организирани и заявиха, че са дошли да изразят гражданската си позиция. Самият Рачев имал опасения, че ще бъдат скалъпени подобни обвинения срещу него. По думите им става въпрос за политически и икономически интереси, тъй като „оставил някои хора в общината гладни”. Според кметовете акцията на Специализираната прокуратура е била показна.

Улицата пред сградата на общината е блокирана от полиция и движението е спряно. Протестиращите казват, че ще останат, докато кметът не бъде освободен.

Специализираната прокуратура трябва да реши дали ще удължи ареста на Марин Рачев или ще го пусне срещу парична гаранция.

#септември #напрежение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »