Официален старт на българското европредседателство в Брюксел

Официален старт на българското европредседателство в Брюксел
A A+ A++ A

Официален старт на българското европредседателство и в Брюксел. Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов започнаха работни срещи на високо равнище.

Докато държавният глава беше на среща при краля, а по-късно и с българската общественост в Брюксел, министър-председателят вкара в ход всички инструменти, които да му позволят да конкретизира един от най-важните приоритети на нашето председателство – Западните Балкани.

Започна със среща с председателя на Европейската инвестиционна банка, след което беше специален гост на баварското представителство и на тяхната фондация, които „коват” политиката на Европа по въпросите на миграцията и Западните Балкани.

Бойко Борисов получи препоръка от страна на председателя на Европейската народна партия в Европарламента Вернер Хойер да намери разрешение на проблема с имиграцията. Българският премиер ще трябва да влезе в нелеката роля да обедини държавите от Висшеградската четворка и западните държави до края на нашето председателство, за да решат проблема.

„Всяка една държава има проблем с другите на Балканите. България е единствената, която няма нерешен проблем и с всички е в близки и добросъседски отношения. Неслучайно ние сме неформалният лидер. Казвам неформален, защото на Балканите лидер не може да има. Там сме само велики, но трябва да дадем перспектива на всички”, заяви Борисов.

#българското европредседателство #Брюксел #Румен Радев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »