Отличниците не кандидатстват в българските ВУЗ-ове

Отличниците не кандидатстват в българските ВУЗ-ове
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Над 80 на сто от най-добрите ученици у нас въобще не кандидатстват в България след средното си образование. Това стана ясно на 12-ия годишен форум, на който бизнесът се среща с правителството, за да обсъждат важни за икономиката въпроси. През 2018-та темата е пазар на труда.

Изтичат подготвените кадри, които да работят в страната. Изводът е на бизнеса.

Властта отговори, че резултатите при ученето не идват веднага. Но наистина заради консервативността си образователната система била далеч от предприемачите.

17 000 деца са върнати в клас заради мерките на правителството.

Срещата между правителството и бизнеса премина и през други теми. Например, че правим стъпки към чакалнята на еврозоната и дори да ни откажат, ще знаем къде са пропуските. И още: Доходи, корупция, граници.

„Колкото пъти ни връщате към темата с корупцията, толкова пъти ще ви отговаряме, че сте чели неактуална социология и едно общество, което постига един от най-високите ръстове на икономиката в България, няма как да е най-неуспешното от гледна точка на правилата. Правилата сами по себе си ако съществува и се спазват, корупцията остава само вестникарско внушение”, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

„На българските граници мигрантската вълна е нула. Всеки ден сутрин министърът ми ги докладва. Днес нула на всичките граници. Вчера един на сръбската граница. РЕално сме в Шенген. Всички европейски институции са заявили, че България е готова за Шенген”, заяви премиерът Борисов.

Според премиера с Европа се държим дисциплинирано и вътрешнополитическият тон не бивало да пречи на еврообщуването, затова той не отишъл на вота на недоверие.

 

#ВУЗ #ВУЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино