Пътната обстановка в страната

Пътната обстановка в страната
A A+ A++ A

В цялата страна е обявено предупреждение за обилни валежи от сняг, придружени със силен вятър и ниски температури. В Северна и Източна България и областите Хасково и Кърджали предупреждението е от втора степен.

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа, съобщиха от АПИ. Работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия. Настилките се обработват непрекъснато.
 
Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

В София 165 машини обработват улиците. Приоритетно се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, основните улици в районите и Южната дъга на Околовръстния път. Опесъчаване се извършва на пътища „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове” в планината Витоша.
 
Поради снегонавявания и опасност от заледявания временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Юндола-Белово. Обходният маршрут е през Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Затворен за всички видове моторни превозни средства е „Троянският проход“.
 
В прохода „Вратник“ поради мъгла видимостта е намалена до 50 м, а в района на град Кубрат (обл. Разград“, на Приморски проход и на Вълчаново ханче (обл. Бургас) - до 100 м, съобщиха от МВР.

Във вторник валежите ще намалеят, а в средата на седмицата ни очаква леко затопляне.

#обилни валежи #сняг #Източна България #Хасково #Кърджали #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »