В Индонезия: Бой с пръчки за християнин, продавал алкохол

В Индонезия: Бой с пръчки за християнин, продавал алкохол
A A+ A++ A

Християнин от Индонезия беше линчуван публично в петък за продажбата на алкохол в консервативната провинция Ачех, което е нарушение на ислямския закон. Тълпа от зрители гледаше наказанието и се подиграваше на наказвания, съобщава БГНЕС.

Йоно Симболон кривеше лицето си от болка, докато маскиран религиозен служител го удряше по гърба с ратанова пръчка на импровизирана сцена пред джамията в провинциалната столица Банда Ацех.

Той е третият немюсюлманин, който е подложен на публичен бой, след като в Ацех, на остров Суматра, започнаха да се прилагат ислямския закон. Това стана, след като получи специална автономия през 2001 г. - опит на централното правителство да потуши продължителните сепаратистки бунтове.

"Това е ангажиментът на нашето правителство за прилагане на ислямското право", каза кметът на Банда Ацех Аминула Усман.

"Ако има нарушение (на закона), незабавно го съобщава на шариатската полиция и ние изпълняваме наказание като днешния бой", каза той, имайки предвид религиозните власти.

Един лекар провери състоянието на Симболон след 10 удара, преди боят да продължи.

Той беше един от 10 души - осем мъже и две жени – бити с пръцки след петъчни молитви за различни простъпки, включително сводничество, проституция и хазарт.

Несключили брак мъж и жена получиха по 20 удара с пръчка всеки, тъй като били твърде близо един до друг, което било оценено като прелюдия към забранения от закона извънбрачен секс.

Самболон беше заловен през октомври и осъден на 36 удара с пръчка за продаването на незаконен алкохол.

#Индонезия #алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »