Стилиян Петров печели битката с рака

Стилиян Петров печели битката с рака
Стенли, който остава капитан на „Вила" независимо от отсъствието си на терена, заяви преди две седмици, че най-трудното вече е минало. Снимка: mirrorfootball.co.uk
A A+ A++ A

Капитанът на националния отбор на България Стилиян Петров печели битката с рака.

33-годишният бивш халф на „Селтик" и сегашен на „Астън Вила" вече е в ремисия от левкемията, разкри шотландският вестник "Дейли Рекърд", цитиран от БГНЕС.

Новината за големия пробив в лечението бе разкрита от Алистър Кембъл, който е президент на благотворително дружество, събиращо средства за борба с болестта.

Футболният свят бе шокиран през март от новината за болестта на Стенли. Оттогава българинът преминава химиотерапия като лечение.

Преди 2 седмици той отбеляза 33-ия си рожден ден с посещение на съотборниците си от Вила в първия ден от предсезонната подготовка.

"Ремисията му е фантастична първа стъпка към, надяваме се, пълното му възстановяване," сподели професор Крис Брънс, директор на отдела по изследвания във въпросното благотворително дружество.

"Стилиян е наясно, че това е задължителна стъпка по пътя, но все още има опасност болестта да не си е отишла напълно. Въпреки, че повечето пациенти постигат ремисия, някои от тях биват покосени отново от болестта. Стилиян е наясно с това - разбираме го от начина, по който говори за състоянието си. Той ще бъде наблюдаван много отблизо за евентуално завръщане на болестта и ако това се случи, ще има нови възможности за лечение," добави той.

Самият Алистър Кембъл пък заяви: "Стан е страхотен човек. Той вече е в ремисия. Хората, които минават по този път, искат да помогнат на други със същата съдба. Той е точно такъв".

Стенли, който остава капитан на „Вила" независимо от отсъствието си на терена, заяви преди две седмици, че най-трудното вече е минало.

"Силен характер съм още от старта на кариерата ми. Няма да спра да се боря. Винаги съм бил боец и ще продължа да се боря. Винаги съм вярвал, че трябва да си търпелив и да вярваш в нещата, а аз вярвам, че ще подобря състоянието си. Знам, че ми предстоят още няколко месеца химиотерапия и трябва да премина през тях, но мисля, че най-трудното вече мина и отсега нататък трябва просто да чакам положителен резултат," каза тогава Петров.

#Стилиян Петров #левкимия #лечение #ремисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"